fredag 27. mars 2009

Skoleslutt og ferieuke!

Endelig, na var skolen ferdig for forste omgang! Hadde proveeksamen og den fikk jeg c pa, og vanlig eksamen folte jeg gikk greit nok, sa satser pa en stakarakter! Det ble noen fa harde dager med lesing pa meg, men de fleste her gikk rundt i sin egen lille verden de nermeste dagene til eksamen! Det er tross alt 6500kr pa spill! onsdagen var altsa eksamen, og etter den startet endelig ferieuka! pa kvelden ble det Toga party hvor alle kledde seg ut som vakre, greske gudinner og guder, og vi var alle veldig pene :) Morsomt opplegg som endte med et herlig bad i bassenget pa en god del :)

Pa sondag kom endelig den lenge ventede turen til Gili! Gilioyene er tre oyer som er veldig sma, den vi var pa, Gili Trawagan var den storste! Der eksisterer det ikke regler eller politi, og transportmiddelet pa oya er hest og kjerre, sa ja, noe gammeldags! Men syke og nydelig! Det er det peneste stedet jeg noensinne har vert pa, og nar du er vant til a leve med et konstant kaos i trafikken pa Bali var det deilig med litt ro! Vi bodde ogsa pa en nydelig leilighet, hvor det endelig var litt finere standar og vi hadde et eget basseng pa vi 9 jentene som bodde der(May Helen, Thea, Ellinor, Helle, Karin, Rita, Maria, Grete og meg). Pa mandagen ble det tur pa "byen", sittende pa det noe som kan minne fryktelig mye om Station drikkenes pa nydelig chardonnay! Der ble vi kjent med mange hyggelige mennesker og vi tilbragte mesteparten av natten i bassenget! utrolig moro! Det a vere pa en pub igjen var utrolig deilig, i Kuta er det bare nattclubber og man kan utrolig nok ga lei det! Pa onsdag ble det tur tilbake, og Christina endte opp med a svi opp en god del av ansiktet sitt pa batturen hjem, utrolig deilig og ikke minst ufattelig kledelig!

Pa onsdag var det ogsa det de kaller Balinesisk nyttar! man kan si det sann, den feires langt ifra som norsk nyttar! Pa onsdag var det meste stengt, mens selve feiringen(Njepi) var pa torsdag! Njepi blir ogsa kalt stilledag for da skal egentlig alle oppholde seg innendors uten elektrisitet og ingen biler i gatene, det skal vere helt stille! Poenget med denne stilledagen er a driver ut alle onde andene fra Bali og gjore Bali mer rent andelig sett! Ja, hinduismen er en veldig spesiell religion og kultur, men det ma bli sagt det er et morsomt konsept! Tenk om Norge kunne satt av en dag i aret hvor ingen kjorte eller brukte strom, ingen dum ide :) Sa jeg og Karin feiret balinesisk nyttar ved a sitte inne pa rommet og se pa orten filmer! Deilig egentlig :)

Pa fredag var alt tilbake til vanlig, det inkluderer ogsa skolen! ferieuka er ferdig og vi starter na med ex.phil! Ikke et spesielt spennende pensum, sa har mange morsomme timer med han lerer Finn og se fram mot :P Savner folka hjemme en del, men tiden her gar ufattelig fort! Tenk, na er det gatt over halvveis, utrolig rart a tenke pa! Veldig glad for at jeg reiste, uten tvil :) Blitt kjent med utrolig mange nydelige mennesker :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar